Bestrijding eikenprocessierups 

De vroege bestrijding van de eikenprocessierups heeft in 2020 goed gewerkt. Het aantal overlastmeldingen nam flink af. Ook dit jaar worden in en rondom Enschede ruim 23.000 eiken behandeld met aaltjes of bacteriën.

In het G.J. van Heekpark wordt de rups bestreden met aaltjes. Al vroeg in het seizoen, vanaf half april, worden de eiken 2 keer behandeld. Aaltjes zijn microscopisch kleine wormpjes die niet tegen UV-licht kunnen. Daarom worden ze tussen zonsondergang en zonsopkomst in de eik gespoten, zodra de rupsen uit hun eitjes komen.

De overlast 100% wegnemen kan niet, flink verminderen wel. Geen enkel biologisch bestrijdingsmiddel doodt alle rupsen in een boom. Maar door de manier van bestrijden wordt wel flink minder overlast verwacht.

Kijk op op enschede.nl/eikenprocessierups voor meer informatie en de bestrijdingskaart. Daarop is op straatniveau te zien welke eiken worden behandeld met welk biologisch bestrijdingsmiddel. De vlinderkaart van de Vlinderstichting is de basis voor de bestrijdingskaart. Op plekken waar beschermde vlinders leven mag niet vroegtijdig bestreden worden. Overlastgevende nesten kunnen daar wel worden weggezogen.

Volg de communicatie vanuit de gemeente  

Ook dit jaar wordt er weer uitgebreid gecommuniceerd over de bestrijding van de eikenprocessierups in en rondom Enschede. Alle informatie hierover wordt verspreid via Huis aan Huis, www.enschede.nl/eikenprocessierups en sociale media van de gemeente.

 

Nieuws blijven ontvangen over het G.J. Van Heekpark?
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief

Alle nieuwsberichten

Interactieve kaart

Ontdek alle activiteiten en locaties in het park, bekijk filmpjes en foto's en lees mooie verhalen.