Een nieuw Ovaal

Bijna 100 jaar geleden schonk G.J. van Heek het naar hem vernoemde Van Heekpark aan de bewoners van Enschede. Een bijna 100 jaar oud park, dat in 1995 tot Rijksmonument is gepromoveerd, vraagt naast dagelijks onderhoud ook steviger ingrepen om voor de toekomstige generaties beschikbaar te blijven.

Zo was het toen, en zo moet het weer worden.

Zo was het toen, en zo moet het weer worden.

Een alles omvattend plan voor de toekomst is rond de eeuwwisseling gemaakt. In de afgelopen ruim 15 jaar jaren is er al veel gebeurd. Nu met flinke financiële steun van de Provincie Overijssel komt de restauratie in een stroomversnelling. En dat is goed nu het 100 jarige bestaan in 2018 snel dichterbij komt.

Op de foto’s ondergaat het Ovaal, dat een rijke sport historie kent als speelveld voor in de beginjaren cricket en later korfbal, maar ook een historie als “vrije tijd veld” voor vele verliefden, gezinnen, sportende jeugd en ouderen een ingrijpende opknapbeurt. Onder de grond moest grondverbetering plaatsvinden en moest de gehele drainage worden vervangen. Rondom het Ovaal worden later dit jaar nog nieuwe bomen geplant, die het beeld van het ovaal verder zullen versterken.

Over een paar weken zullen we informatie geven over de volgende stappen in het renovatie proces, maar nu hopen we dat het ovaal, dat voor het eind van september is ingezaaid, spoedig weer een mooie groene grasmat zal zijn. We verwachten dat de bezoekers nog even geduld hebben en het Ovaal niet zullen betreden tot het weer voor gebruik wordt vrijgegeven.

Op weg naar een beter Ovaal.

Op weg naar een beter Ovaal.

Nieuws blijven ontvangen over het G.J. Van Heekpark?
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief

Alle nieuwsberichten

Interactieve kaart

Ontdek alle activiteiten en locaties in het park, bekijk filmpjes en foto's en lees mooie verhalen.