Jan Bron vernoemd tot Ridder

Jan Bron, bestuurslid van de ANBI steunstichting Van Heekpark Monument in de 21e eeuw, is afgelopen week verrast met een lintje.

Oud-wethouder Jan Bron (70) begon als onderwijzer in Spijkenisse en werd daarna leraar aan de lts in Rotterdam. Een baan als leraar aan de Rijks Pedagogische Academie ‘Hoogveld’ bracht hem in de jaren zeventig naar Hengelo. Vervolgens werd hij onderwijsinspecteur en daarna topambtenaar in Enschede. Als stadsdeelmanager in Enschede-Noord organiseerde Jan na de vuurwerkramp in 2000 de geldinzameling voor de wederopbouw van Roombeek en de herdenkingen rond de ramp, elk jaar op 13 mei.
Jan Bron was van 2008 tot 2018 wethouder in Hengelo. Hij staat bekend als harde werker, is sober en minder ijdel dan de gemiddelde bestuurder. Jan kan zich erop beroepen de afgelopen jaren in Nederland de meeste Europese subsidie per inwoner te hebben binnengesleept. Zelf is Jan vooral trots op wat hij had bereikt in de zorg, vertelde hij bij zijn afscheid als wethouder in deze krant. Ondanks de bezuinigingen, kwamen er niet of nauwelijks klachten over de zorg in de stad. ,,Dat heb ik als wethouder, maar ook als PvdA’er, goed opgepakt. Met steun van de ambtenaren, want die heb je gewoon nodig als je iets goed wilt doen.” In een toelichting op het toekennen van de koninklijke onderscheiding, schrijft de gemeente Hengelo: ‘Jan Bron heeft altijd zijn kennis, kunde en zijn netwerk ingezet om partijen met elkaar te verbinden en maatschappelijke initiatieven te steunen. Ook nu hij met pensioen is zet hij zich in voor het vrijwilligerswerk.’ Zo is Bron vanaf 2007 tot heden als vrijwilliger secretaris van Stichting Scoren in de wijk, die met groot succes onder de vlag van FC Twente maatschappelijke projecten organiseert.

 

Nieuws blijven ontvangen over het G.J. Van Heekpark?
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief

Alle nieuwsberichten

Interactieve kaart

Ontdek alle activiteiten en locaties in het park, bekijk filmpjes en foto's en lees mooie verhalen.