Lindes verplaatst van stationsplein naar G.J. Van Heekpark

Zeven van de elf lindes zijn verplaatst van het stationsplein naar het G.J. van Heekpark. Op de nieuwe plek hebben de lindes meer ruimte om te groeien en komen ze in grond te staan die goed is voorbereid door het toevoegen van bemesting. Zo krijgen ze een zo goed mogelijke start op hun nieuwe plek.

“We zijn erg blij met de komst van de 7 lindes in het Van Heekpark”, vertelt Gerard Oude Vrielink, adviseur van de Van Heekpark Commissie. “De afgelopen weken zijn we druk geweest met groene werkzaamheden in het park. Zo groeien en bloeien er dit voorjaar nieuwe struiken en planten. Bijvoorbeeld bij de entree van het park aan de Boddenkampsingel, langs de laan bij de speelplaats, bij het dierenverblijf en naast de padelbanen. Rondom ‘het ovaal’ hebben we daarnaast nieuwe rododendrons geplant, vervangen we de oude kabels voor verlichting en hebben we een bomenlaantje aangelegd langs het hondenuitlaatveldje naast Wattez. Ook onze eyecather de groene poort (berceau), heeft een onderhoudsbeurt gehad. Veel nieuw groen dus! Maar om ook het bestaande groen een biodiversiteitsboost te geven gaan we onder andere het gazon langs het marathonlaantje niet meer maaien en inzaaien met bloeiers.”

“Het is mooi om te zien dat we samen de bomen in de stad zoveel mogelijk behouden. Net als nu zie je dat we er altijd wel een plekje voor vinden. Een groene klapper boven op de werkzaamheden die we in het park al hebben gedaan. En immers; aan bomen mooi  genoeg!”


 

 

 

Nieuws blijven ontvangen over het G.J. Van Heekpark?
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief

Alle nieuwsberichten

Interactieve kaart

Ontdek alle activiteiten en locaties in het park, bekijk filmpjes en foto's en lees mooie verhalen.