Nieuw kunstwerk in het G.J. van Heekpark

Het kunstwerk  ‘Omwentelingen’ van Lotje de Lussanet is vanaf begin deze week te zien in het G.J. van Heekpark. Het doek hangt naast Schenkerij Wattez.

Omwentelingen
Klimatologische en geologische veranderingen hebben de mensheid voortdurend gedwongen tot aanpassingen en innovaties. In de miljoenen jaren van de evolutie van mensaap naar mens heeft die vindingrijkheid van de homo sapiens de wereld gemaakt tot wat hij nu is: een toonbeeld van ongelofelijke prestaties en tegelijk een
wereld vol problemen. Door het corona-virus staat de wereld opnieuw op zijn kop. Maar….. hebben we inmiddels al iets geleerd van dit virus? De wens (als vader van de gedachte) voor een echte omwenteling zwelt aan. Toch wil menigeen gewoon terug naar “normaal”. Normaal is dat wij economische groei meer waarderen dan het leven op aarde. De natuur staat mijlen ver van ons vandaan. Oerplekken worden schaars. Wilde dieren worden uit hun natuurlijke habitat verdreven en brengen virussen over op de mens. Bezorgdheid over het voortbestaan van het leven op deze planeet tekent zich van dag tot dag meer af. Discussies gaan over en weer. Studenten kiezen voor vakken als milieuwetenschappen en klimaatstudies. Klimaat- en milieu-activisten roeren zich. Zijn wij eindelijk rijp voor een radicale omwenteling?

Bij galerie Beeld & Aambeeld www.beeldenaambeeld.nl is het originele doek te zien.

Vandaag ook een leuk artikel in de Twentsche Courant Tubantia over “Omwentelingen”

 

 

Nieuws blijven ontvangen over het G.J. Van Heekpark?
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief

Alle nieuwsberichten

Interactieve kaart

Ontdek alle activiteiten en locaties in het park, bekijk filmpjes en foto's en lees mooie verhalen.