Publiekstrekkers in het park voor het Jubileumjaar 2018

Voor het 100-jarige jubileum wordt een aantrekkelijk programma georganiseerd voor een breed publiek van jong tot oud.

Koningsspelen

Op donderdag 19 en vrijdag 20 april gaan verschillende scholen uit het stadsdeel Enschede Noord de koningsspelen in het G.J. van Heekpark park houden. Honderden kinderen zijn sportief bezig, een mooi schouwspel.

Marathon

Allereerst loopt op zondag 22 april de route van de hele Marathon na zo veel jaren weer door het park. De lopers hebben dan al 37 kilometer achter de rug en kunnen een steuntje in de rug goed gebruiken. Bij de Roessinghsbleekweg komen ze het park in, gaan richting de Naald, lopen om het ovaal heen en verlaten bij de Boddenkampsingel het park. Het park is een mooie historische plek om de lopers naar de finish te  juichen. De sportverenigingen langs de route in het park hebben hiervoor  grootse plannen voor hun leden en sponsoren. Ook iets voor u?

Foodfestival Stoer Voer, Sportdag, Science on Tour, Roofvogelshow en Openluchtbioscoop.

Dan is er op zaterdag 26 mei een grote sportdag door het hele park heen. Naast de drie sportverenigingen uit het park doen nog acht andere sportverenigingen mee met demonstraties en clinics. De UT laat zich zien met Science on Tour met allerlei proefjes en andere technische wonderen en hoogstandjes. Ook zijn er shows van roofvogels en is er de Sutu voetbalmuur en zijn er klimkussens. En er zijn plannen om de dag af te sluiten met een spannende film in de open lucht, op het ovaal. En dat is niet het enige! Foodfestival Stoer Voer zal op 26 en 27 mei in het park neerdalen om jullie te voorzien van allerlei lekkers op het gebied van eten en drinken.

Culturele Zondag

Op zondag 8 juli wijkt de organisatie van de culturele zondag een keer uit van de binnenstad naar het G.J. van Heekpark, ter ere van het 100 jarig bestaan. Vanuit de culturele sector is al veel belangstelling getoond, voornamelijk door amateurorganisaties. Onder de titel “feestje in het park” belooft het van 13.00 uur tot 17.00 uur een cultureel festijn te worden voor elk wat wils en door het hele park heen. Met muziek, zang, dans en theater. Onderdeel is een shantykoren festival met behulp van het Enschedese koor Wrakhout.

Naast bovengenoemde evenementen staat er nog veel meer moois op het programma, ook van de drie sportverenigingen in het park (T.P.V. Topspinners, E.K.C. Nääs, Jeu de boulesvereniging Enschede), de Société des Gourmets Eurégionale en de Christelijke Jeugd Organisatie (C.J.O.). Verder nieuws over deze evenementen kunt u lezen in een volgende e-mailnieuwsbrief en in de nieuwsberichten van de hiervoor genoemde organisaties.

Nieuws blijven ontvangen over het G.J. Van Heekpark?
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief

Alle nieuwsberichten

Interactieve kaart

Ontdek alle activiteiten en locaties in het park, bekijk filmpjes en foto's en lees mooie verhalen.