Voorlichtingssessie

Vanwege de getoonde interesse is op 1 september een voorlichting over de plannen gegeven aan de klankbordgroep, buren en verenigingen.

Onze adviseur, landschapsarchitect Ton Thus, heeft inleidend een compilatie van foto’s van de vele afgewerkte onderdelen gegeven. Specifiek werd aandacht besteed aan de herinrichting van de voorpleinen aan de Hengelosestraat en de hoek Boddenkampsingel. De bedoeling daarvan is om die ruimten echt onderdeel van het park te laten worden en verder te vergroenen met beplantingen en bomen. Ook werd getoond welke paden in het ‘romantische deel’ nu aan de beurt zijn voor een flinke opknapbeurt. De laan van de Naald naar de entree naar de hoek Singel is al nagenoeg gereed. Voor alle onderdelen geldt dat alle grondwerk zodanig gereed is dat eind van het jaar alle groen kan worden geplant.

Verder werd door alle aanwezigen zorg uitgesproken over het minder goede gebruik door een beperkt aantal personen. Met scooters het park in, loslopende honden, soms zelfs onjuist gebruik door voertuigen, achterlaten van rommel en vernielingen. De Commissie van Beheer en de gemeente Enschede hebben aangegeven dat deze zaken van alle tijden zijn, maar in Corona tijd zijn geïntensiveerd. Aangegeven is dat de Commissie van Beheer met een onderzoek is gestart om deze vervelende zaken te kunnen terugdringen.

 

 

Nieuws blijven ontvangen over het G.J. Van Heekpark?
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief

Alle nieuwsberichten

Interactieve kaart

Ontdek alle activiteiten en locaties in het park, bekijk filmpjes en foto's en lees mooie verhalen.