Acht nieuwe lindes in het 100-jarige Van Heekpark

Het aloude Van Heekpark is weer een flink aantal bomen rijker. Op Nationale Boomplantdag werden acht lindes aan de verzameling toegevoegd.

In het G.J. van Heekpark staan acht al redelijk uit de kluiten gewassen lindes in grote gaten in de grond te wachten op het moment dat leerlingen van de Paulusschool het sein krijgen: zand scheppen. Bij elke boom staan groepjes kinderen in oranje hesjes met schoppen in de handen.

De 47 kinderen van de groepen 4 en 6 moeten de handen flink uit de mouwen steken. Zwart zand moet in de gaten rond de kluiten worden geschept. De scholieren worden begeleid en van tips voorzien door mensen van stadsdeelbeheer Noord. Eén van de kinderen wordt omschreven als een kleine uitgave van bioloog en presentator Freek Vonk. Met zijn hoed op, jack aan en verrekijker om de nek is hij net als alle andere kinderen druk in de weer. De linden worden geplant aan de rand van het natuurgrasveld op het sportcomplex van de korfbalclub Nääs. Een bewuste keus voor het jaarlijkse feestje rond Nationale Boomplantdag, want het Van Heekpark bestaat 100 jaar.

Het geduld van de basisscholieren wordt wel op de proef gesteld. Met de paardentram reden ze deze woensdagochtend om negen uur het park binnen. Ze moeten doorgaan tot half twaalf, want dan komt wethouder Hans van Agteren nog een woordje spreken. Pas daarna brengt de paardentram de leerlingen terug naar school.

Het park is grotendeels al gerenoveerd. Op dit moment wordt de grote parkeerplaats van het park aan de kant van de Roessinghsbleekweg heringericht en uitgebreid met twintig extra parkeerplaatsen. Onder de monumentale eiken worden grote vakken met rododendrons aangelegd. Aan de straatkant komt een nieuwe beukenhaag en er worden nog drie lindes geplant.

(bron: TCTubantia (door Ben Lensink), 15 maart 2018)
(foto: Ben Lensink)


Nieuws blijven ontvangen over het G.J. Van Heekpark?
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief

Alle nieuwsberichten

Interactieve kaart

Ontdek alle activiteiten en locaties in het park, bekijk filmpjes en foto's en lees mooie verhalen.