Topspinners Enschede

Tennisvereniging Topspinners werd op 29 januari 1948 opgericht onder de naam G.J. van Heekpark. Op 17 december 1964 is de naam gewijzigd in Tennisvereniging Topspinners. De vereniging is aangesloten bij de KNLTB te Hilversum. (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond).

Op het tennispark spelen ongeveer 450 leden, die tot 2017 acht goed verlichte gravelbanen tot hun beschikking hadden. Er is plaats voor 600 leden. De vereniging hanteert daarom geen wachtlijst. In 2017 werden onder leiding van voorzitter Erik Brager drie padelbanen aangelegd waarvoor de eerste twee tennisbanen in de hoek van het Theehuis werden opgeofferd. Mede door de aanleg hiervan hoopt men op het aantrekken van het aantal leden. Bovendien is deze snelgroeiende sport zeer passend bij de doelstelling van het G.J. van Heekpark, zijnde een sportpark. Sinds 2017 is Topspinners ook aangesloten bij de Nederlandse Padelbond.

Wat is padel?
Padel is een dynamische en tactische balsport, die in een dubbel wordt gespeeld op een kleiner veld. De glaswand rond het veld zorgt bovendien voor een extra dimensie. Omdat je met z’n vieren dicht bij elkaar staat in een kooi, wordt er heel veel plezier gemaakt op de baan. Bovendien wordt er vaak gemixed gespeeld. Tijdens de competitie sta je als mannenteam daarom soms tegenover een compleet damesteam, wat heel verrassend is. In onderlinge wedstrijdjes kun je ook nog eens verschillende niveaus combineren. Het is daardoor gewoon allemaal wat gemoedelijker. Bovendien is het een sport die je op latere leeftijd nog kan blijven doorspelen. De met zand ingestrooide kunstgras ondergrond is minder belastend dan bijvoorbeeld de harde ondergrond in de zaal. Bij padel wordt bovendien onderhands geserveerd, waardoor er minder kracht op schouders, armen en polsen komt te staan. Veel mensen, voor wie tennis te zwaar is, kunnen daarom vaak nog wel heel goed padellen. Omdat het niet zo technisch is als tennis is padel bovendien snel te leren. De bal blijft binnen de kooi en de onderlinge afstand is kleiner, wat ervoor zorgt dat er al snel (langere) rally’s kunnen worden gespeeld en minder ballen hoeven worden geraapt.

In 2017 werd gestart met kennismaken voor schoolgaande jeugd. Daardoor zijn er inmiddels (red. begin 2019) twintig padellende jeugdleden tussen de 7 en 16 jaar. En dat is vrij uniek.

Bij Topspinners kan het hele jaar door overdag en ’s avonds worden gespeeld. Maandagavond is de drukbezochte Toss-avond. Toch is deze avond uiteindelijk vooral bedoeld voor potentiele nieuwe leden; mensen die een keer kennis willen maken met padel.

Topspinners beschikt over een fraaie en gezellige kantine die door de eigen leden wordt geëxploiteerd. Vanuit de kantine is er voldoende zicht op alle aanwezige tennis- en padelbanen. Ook het onderhoud van de tennisbanen en een gedeelte van het omringende groen is in beheer van vrijwilligers van de vereniging. Het park ligt aan de Minister de Savornin Lohmanlaan, sinds 2017 met 134 bomen de langste magnolialaan van Nederland genoemd.

Min. De Savornin Lohmanlaan 23
7522 AP Enschede
053 – 4333 977

Video Topspinners

Website Topspinners