Bijzondere elementen

Nieuwe zuilen bij de entrees met een sterke, onderlinge vormverwantschap hebben een duidelijke signaalfunctie voor het moment van binnenkomen c.q. verlaten van het park, zonder dat hierdoor een drempel wordt opgeworpen. Keermuren en trappen begrenzen het terras van het theehuis, evenals de balustrade bij de dierenweide aan de Hengelosestraat. Er zijn hekwerken met gaas geplaatst rondom de dierenweide en de korfbalvelden van Nääs. Het typische parkachtige hekwerk vinden we langs een deel van de Boddenkampsingel, Walhofstraat, Roessinghsbleekweg en Savornin Lohmanlaan. Het straatmeubilair bestaat met name uit banken en papierbakken.

Ovaal

Het ovaal is destijds bedoeld als cricketveld en heeft nu de functie van sport en evenemententerrein, een flexibele ruimte voor activiteiten en manifestaties van uiteenlopende aard en omvang. Om het ovaal ligt een asfaltpad dat zeer geschikt is voor bijvoorbeeld skating. Het ovaal zelf wordt geregeld gebruikt door een clubje parkvoetballers en voor hardlopers en groepen outdoor sporters

Dierenweide

De dierenweide is een fraai onderdeel van het park omplant met eiken en rodondendrons. Deze plaats is zelfs specifiek in de schenkingsakte genoemd. Er kan om de weiden heen gewandeld worden. Naast de dierenweide is een hondenrenveld aangelegd. Loslopende honden zijn daardoor niet mer nodig.

Dierenweide in van Lohemsbleekpark

Dierenweide in van Lochemsbleekpark

Paden en ontmoetingsplekken

De paden met halfverharding zijn vooral bedoeld voor wandelaars. De asfaltpaden, ook geschikt voor skeelers, rolstoelers (bijvoorbeeld de bewoners van het nabijgelegen revalidatiecentrum Het Roessingh) en fietsers, liggen als doorgaande routes in het formele deel van het park. Een rand van halfverharding verzacht de overgang naar de grasvelden en zorgt er bovendien voor dat de paden minder breed lijken. De halfverharde paden in het romantische deel zijn plaatselijk verbreed om de organische vormen te accentueren. Hierdoor ontstaan tevens ontmoetingsplekken, die we eveneens vinden bij de entrees van het park aan de Boddenkampsingel.