Gebouwen

De bebouwing is vooral tot stand gekomen in relatie tot het gebruik en het beheer van het park. In dat verband moeten de kleed- en clubgebouwen bij de sportvoorzieningen worden genoemd. Maar de oorspronkelijke stichters van het park hebben ook een buitenhuis (villa) bij de vijver voor eigen gebruik gerealiseerd met daarbij een tuinmanswoning. En ‘last but not least’ mag het voormalige theehuis in dit verband als een belangrijke voorziening in het park worden bestempeld.

Theehuis

Het theehuis is door de huidige huurders geheel gerenoveerd en is weer een sieraad in het park. In het theehuis is nu de Société des Gourmets Eurégionale gevestigd, een vereniging van ruim 300 culinaire liefhebbers die deze ruimte op verschillende dagen per week gebruiken voor het beoefenen van hun smaakvolle hobby.

Tenniscomplex

In het G.J. van Heekpark is een tennisvereniging gevestigd. De vereniging Topspinners heeft met steun van de Commissie van Beheer het paviljoen buitengewoon fraai gerenoveerd.

Sportvelden

De tribune, naar oud Engels ontwerp, boven de kleedkamers is omgebouwd tot clubgebouw van de korfbalvereniging. In een in stijl aangebouwde vleugel is de jeu de boulesvereniging gehuisvest.